Pleisterverkoop Rode Kruis-Vlaanderen 2024 is van start gegaan

Standaard

Op donderdag 18 april 2024 ging de 14-daagse pleisterverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen van start. Tot en met 2 mei 2024 zullen  Rode Kruisvrijwilligers de pleister verkopen aan warenhuizen, op  straat, op markten en aan kruispunten waar dit op een veilige manier kan gebeuren. Bovendien kan men de pleister  via digitale weg aankopen op https://www.rodekruis.be/pleister.  

De opbrengst komt volledig ten goede aan de lokale Rode Kruisafdelingen die er nieuw materiaal mee aankopen en opleidingen financieren. Verleden jaar werden  in  Limburg  ruim 31.000 pleisters verkocht, goed voor meer dan 310.000 euro, en er wordt gehoopt dat dit mooie resultaat  minstens geëvenaard zal worden.   Een pleister kost 10 euro en dit jaar is zangeres Camille de ambassadrice van deze pleisteractie en ze prijkt dan ook met haar stripfiguurtje op de hersluitbare verpakking.

Zoals elk jaar kocht ook provinciegouverneur Jos Lantmeeters een pleister; hiervoor mochten Willy Van de Wauw, provincievoorzitter Rode Kruis-Limburg, en Jos Dessers, provinciale PR & Werver, bij hem langsgaan. 

Plaats een reactie