Ambachtelijke Stokerij Vanderlinden Hasselt komt THUIS op 21 april 2024

Standaard

Zeven jaar na haar oprichting zet Stokerij Vanderlinden aan de Luikersteenweg 264/1 in Hasselt de volgende stap in haar verankering als ambachtelijke stokerij te Hasselt. Het thema van Erfgoeddag op 21 april 2024 tussen 11 en 17u kan niet beter uitkomen: THUIS.

De officiële opening van De Stoker op 21 april 2024 om 11u markeert een belangrijke mijlpaal voor de stokerij. “Met veel zorg en toewijding hebben we deze unieke accommodatie gerealiseerd, waar gasten kunnen genieten van een unieke beleving en sfeervolle verblijven in een prachtige omgeving,” zegt meester-stoker Olivier Vanderlinden.

“Onze stokerij heeft een nieuw kloppend hart; we keren terug naar een tijd waarin de geur van graan en de klanken van distillatie het ritme van het dagelijks leven bepaalden. De thuis van de stoker is meer dan alleen de plek waar we wonen; het is een symbool van gemeenschap, traditie en vakmanschap,” gaat hij verder.

“Tijdens Erfgoeddag zetten wij officieel onze deuren open en met een persoonlijke tour zullen we niet alleen de technische aspecten van het distilleren verkennen, maar ook de intieme banden die tussen de mensen en deze plek werden gesmeed. Hier werd niet alleen jenever gemaakt; hier werden herinneringen geboren, werden vriendschappen gesloten en werden dromen gerealiseerd”.

Je kan er tijdens Erfgoeddag 2024 samen met de stoker de geschiedenis verkennen in de warme en gastvrije omgeving van het nieuw kloppend hart in de stokerij en er herinneringen bovenhalen. 

Welkom in Stokerij Vanderlinden!

https://stokerijvanderlinden.eu

Plaats een reactie