Hasselt Fietst 2024 heeft weergoden mee

Standaard

De weergoden zijn gunstig gezind geweest voor Hasselt Fietst op 19 mei 2024 op het Dusartplein. De paar standen waren toch goed gevuld door jong en oud te voet of met de fiets.

200 enthousiaste fietsers deden mee aan een van de fietstochten over 13 of 35km. Niettegenstaande de fietshandelaars het lieten afweten, was Stella Bikes als enige aanwezig met e-bikes. De kinderen konden zich uitleven met mountainbikes en e-steps op kleine parcours. Voor de -3-jarigen was het EK Loopfietsen, waarmee ze op een geleend of eigen loopfietsje konden deelnemen, waarvoor veel belangstelling was. Iedere deelnemer kreeg tijdens een podiumshow een diploma.

Voor de kleine fietsen zorgt ook de Hasseltse Fietsbieb, die in zes jaar tijd al 450 kinderen en jongeren tot 16 jaar kan gelukkig maken met uitleen van fietsen op maat en onderhoud ervan dankzij 30 vrijwilligers onder leiding van Beatrice Cosemans. Hun zetel is elke zaterdag en woensdagnamiddag in een lokaal van het vroegere OCMW-gebouw ingang B langs de Albrecht Rodenbachstraat.

Plaats een reactie