Gele badeend kleurt vuurwerk en kanaalkom

Standaard

De nieuwe gele badeend naar een creatie van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman is terug van weggeweest. Tot 10 oktober dobbert ze weer stoer en glimlachend in de kanaalkom. In die periode mag ze ook meegenieten van het feestelijk kermisvuurwerk op zaterdagavond 18 september.

De nieuwe badeend is beter beschermd tegen vandalisme, omdat ze van dikker plastieken stof is vervaardigd. Met deze badeend wil Z33 kunst en cultuur op een zo laagdrempelige wijze naar het grote publiek brengen. En in dat opzet is het Z-Outkunstproject zeker geslaagd, aangezien vorige eend heel wat publieke en mediabelangstelling genoot, ook door de vele avonturen te wijten aan vandalisme.

Op de openingsavond van Hasselt kermis zal zij ook met volle teugen kunnen meegenieten van het jaarlijks kermisvuurwerk. Terwijl het gele dobberende voorwerp de kanaalkom een extra kleurtje geeft, zullen de duizenden sterretjes en glensters van de in de lucht uiteenspattende vuurwerkraketten de eend voorzien van een mooie kleurenschakering.

Voorts zal de badeend nog Dwars door Hasselt op zondag 10 oktober meebeleven, om ’s anderendaags opnieuw te worden opgeborgen in het atelier. Ze maakt geen rondvaart meer door Limburg, maar zal ten gepaste tijden terug opgeblazen worden.

www.florentijnhofman.nl, www.z33.be

Plaats een reactie