Overweldigende sfeer op reünie ex-medewerkers Radio Noordzee in Radisson Blu

Standaard

Op zaterdagavond 19 juni vanaf 19u bezorgde de werkgroep RadioNoordzee103FM een dikke 150 oud-medewerkers van Radio Noordzee indertijd van op de 10de etage van de hoogste toren van de TT-wijk een onvergetelijke reünie in de 3 hoogste etages – de Sky High – van het Radisson Bluhotel in diezelfde toren. 

Foto CT-Photography.be

Foto CT-Photography.be

Foto CT-Photography.be

Na een uitgebreide kennismaking met aperitief met oudcollega’s en een lekker warm en koud buffet, konden de aanwezigen hun benen losggooien op de dansvloer op keigoede muziek van de 70’s en 80’s. Achter de draaitafel bevonden zich dan ook Robin Banks (Chris Barrow) en Tommy Davis, later nog gevolgd door Erwin Jacobs. 

Foto CT-Photography.be

De afwezigen hadden ongelijk om niet present te zijn op deze fantastische reünie. Aan het onthaal zaten twee Nathalies in witte promokledij van indertijd. Vanaf 18u45 kwamen de vele oud-Noordzeemedewerkers binnenstromen. Ex-collega’s van meer dan 20 jaar geleden ontmoeten leidde tot aangename kennismakingen met heel wat verrassingen. Sommigen zagen er plusminus hetzelfde uit, voor anderen moest je wel even nadenken om hen te kunnen herkennen en plaatsen in de organisatie. Enkelen kwamen ons onbekend voor, doch de verrassing was dan des te groter.

Foto CT-Photography.be

Foto CT-Photography.be

Voor de afgestorvenen, zoals Stan Haag, Peter Zeelmaekers, Willy Vanloffelt, Mariet Vandebos, Chris Pattyn en Hugo Goeleven werd een minuut stilte in acht genomen. Marco Wintjens en Jos De Groot vanop hun werk, Gie Martens vanuit Ieper, Eddy Bols met vakantie, Karel Seghers vanuit Sydney, Rudi Moesen in het gips en Frans Deckers in het ziekenhuis brachten hun groetjes en gelukwensen voor de reünie over met een videobericht.

Frans Deckers gaf als toemaatje zelfs een humorvolle lezing van zijn allereerste brief, de oerbrief van Frans Deckers uit 1980. Daarin vertelde hij voor de eerste keer – aangezien Robin Banks hem toen in de ether bracht – in zijn sappig Diesters dialect zijn belevenissen in de pioniersgroep in het begin der tijden van Radio Noordzee.

Foto CT-Photography.be

Foto CT-Photography.be

Intussen waren de benen onder tafel geschoven op de 18de en 19de verdieping en kon iedereen zich begeven naar het uitgebreid buffet. Zes personeelsleden van Radisson Blu zorgden voor een prima catering van koud en warm buffet, voor- en nagerecht. Druk werd ook bijgepraat over ervaringen en belevenissen van tijdens het glorierijk verleden van Radio Noordzee.

Foto CT-Photography.be

Foto CT-Photography.be

Rond middernacht begaven de meeste aanwezigen zich naar de party op de Sky Lounge. Niemand minder dan Sonja – vriendin van Patrick Maes – nodigde iedereen uit op de dansvloer voor de discobar om te dansen op haar coverrepertoire van hits uit de jaren 70 en 80. En de ambiance zat er dadelijk in, want Fabienne en Loes waren dadelijk in hun sas en dat werkte aanstekelijk op de anderen. Binnen de kortste tijden stond de dansvloer vol met shakende fuifnummers van indertijd.

Robin Banks en Tommy Davis mochten dan ook hun ervaring achter de draaitafel bovenhalen om de party te vervolledigen. Chris Barrow was goed met de knopjes, iets wat niet kon gezegd worden van Davis. Het publiek amuseerde zich ten top op de dansvloer.

Foto CT-Photography.be

Leuk was het wel te vernemen van twee dames in witte promokleding van indertijd dat er plannen bestaan om begin 2011 een week Radio Noordzee te maken voor het goede doel. Hiervoor kwamen ze rond om te peilen naar de reacties van de aanwezigen. De namen werden genoteerd en een infovergadering zal worden gepland voor verdere uitwerking.

Foto CT-Photography.be

Vanaf 2u begonnen de meeste partygangers stilaan huiswaarts af te zakken. Blij en tevreden verlieten ze het hotel met nog een Luistervonk – het oudmedewerkersblad in een nieuw jasje – als presentje.

Foto CT-Photography.be

De werkgroep RadioNoordzee103FM kan ook tevreden terugkijken op deze zeer geslaagde reünie.

www.radionoordzee103fm.be

10 suggeties bij “Overweldigende sfeer op reünie ex-medewerkers Radio Noordzee in Radisson Blu

  1. Rina Gubanski

    Mooi verwoord Lutje !

    De sfeer van toen…je kon ze voelen…uniek en vol met draden van eeuwigdurende vriendschapsbanden !

    Radio Noordzee..alleen de naam horen geeft ons al nostalgie van de bovenste plank !

    Like

  2. Gery Cabeke

    Hallo daar!

    Ik ben Gery Cabeke, vroeger producer van radio 2 van de vrt.
    Ik vond het veel beluisterde programma “de zoete inval” uit, met 2 miljoen vlaamse en nederlandse luisteraars.
    Maar ik was vroeger, als opgroeiend kind, ook grote luisteraar van noordzee, veronica en mi amigo.
    Groetjes van gery.

    Like

  3. Patrick Spronken

    Geachte (oud) medewerkers,

    Ik ben woonachtig in Nederland en vroeger een trouwe luisteraar van jullie radio station geweest. Zelf ook presentator / dj geweest in mijn jonge jaren. Mijn herinnering van jullie progr. de cocktailshow, de muziek rijdt met je mee, Stan Haag vandaag, candelight LT 60 noem maar op, jullie hebben veel bereik met de zender. Het fesstje ziet er ook bruisend uit. Graag tot horens groetjes Patrick

    Like

      • Patrick Spronken

        Hoi Wiebe,

        Wat een leuke reacties allemaal, ik ging zelfs met mijn Vespa naar Hasselt vanuit Maastricht om daar dan de studio te bewonderen. En nu ben ik bezig met mijn elf jarig zoontje een studio te bouwen. Hij heeft het schijnbaar van geen vreemden. Ik ben nog steeds actief, maar laat maar eens horen waar jij deze dagen mee bezig bent? pacas@home.nl
        groetjes Patrick.

        Like

  4. Tim

    Ik heb erg leuke herinneringen aan Radio Noordzee “Hit Fm”. Zeker uit de periode 1986-1989. Ik volgde wekelijks de “Limburgse Hitparade Top 60” met Mathy Meermans. Jarenlang 24/24u beluisterde ik Radio Noordzee. Jammer dat deze zender in het niets is verdwenen door de opkomende commercialisering van het radiolandschap. Ik ben nog altijd op zoek naar de radiotunes van toen, een beetje nostalgie!

    Like

    • Patrick Spronken

      Beste Tim,

      Ik las jouw bericht en kon mij meteen inleven in jouw beleving. Radiotunes daar kan ik wel aan komen. Wij hebben nog een mooi archief waarin alles staat opgeslagen. Even reageren komt goed !! Groetjes Patrick Spronken

      Like

      • Tim

        @ Patrick Spronken: Alvast heel erg bedankt voor je reactie. Ik ben inderdaad op zoek naar alle “Radio Noordzee/Hit Fm” radiotunes van toen. In die tijd nog op cassetjes (analoog) en nu wil ik ze graag op mp3 formaat enz. Alvast bedankt! Mijn e-mail: stappers.t@belgacom.net Groeten!

        Like

Plaats een reactie