Week van Verzet tegen Armoede 2021 Hasselt met twee activiteiten van Trawanten

Standaard

In de Week van het Verzet tegen Armoede 2021 programmeren de Trawanten, de vereniging die belangen van thuis- en daklozen behartigt, twee evenementen.

Op 13 oktober 2021 vanaf 19u30 is er de boekvoorstelling ‘Aan de onderkant van de lat ligt de lat hoger’ van Guy Malfait, ook coördinator van ATD Vierde Wereld Belgium in de Oude Gevangenis in Hasselt. Je komt er meer te weet over wat we weten wat er zich afspeelt bij mensen die zicht in armoede bevinden. Het zijn verhalen uit de buik van de gemeenschap. Ook veerkracht en humor van mensen in armoede komen aan bod. Er is ook een panelgesprek tussen Guy Malfait enerzijds en Stefan Roumen en Peter Lemmens van de Armoedevakbond anderzijds, met nadien een vragenronde en muziek van troebadour Piet Stinckens als afsluiter.

Op 16 oktober 2021 vanaf 16u30 is er dan de jaarlijkse wake en bloemlegging voor de overleden thuis- en daklozen in Hasselt aan het monument van professor Paesmans aan het Volkstehuis aan de Kempische Kaai in Hasselt. Voorts wordt er ook gepraat over de problematiek van schulden en andere knelpunten voor en door mensen in armoede aan de hand van getuigenissen. Afgesloten wordt er met het Vierde Wereldlied. Voor de muzikale omlijsting zorgt klarinettist Marc Cuppens.

https://www.facebook.com/trawanten.hasselt

Plaats een reactie