GV Products, QuESD en Tribù winnaars van eerste exportawards van Unizo

Standaard

Op een druk bijgewoond Feest van de Ondernemer van Unizo Limburg op vrijdag 26 november 2011 in Hangar 58 in Bokrijk werden de eerste exportawards uitgereikt. GV Products uit Riemst, QuESD uit Diepenbeek en Tribù uit Zutendaal waren de fiere laureaten.

Met de exportawards wil Unizo Limburg heel goed exporterende Limburgse bedrijven in de schijnwerper plaatsen. De prijs was opgedeeld in drie categorieën: export wereldwijd, in Europa en naar onze buurlanden.

Voor de wereldwijde exportaward tekende Tribù nv zich als laureaat.  Het Zutendaalse bedrijf ontwerpt en verkoopt innovatieve buitenmeubelen met uitvoer naar meer dan 50 landen. 40% van de productie wordt in België gedaan, terwijl het mederendeel naar Indonesië en China gaat.

Het Diepenbeekse QuESD nv is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve softwaretoepassingen.  Hun bijzondere exportprestaties binnen Europa werden eveneens beloond met een award.

Met de export van 60% van hun producten naar onze buurlanden verzilverde het Riemtse GV Products deze award voor hun bijzondere uitvoerprestaties. Stalen dakelementen en gevelbekleding liggen in de productielijn van dit bedrijf.

We kijken al uit naar de tweede Exportawards in het nu al aangekondigde moeilijk economisch jaar 2012.

www.unizo.be/limburg

 

 

 

Plaats een reactie