Sparkx Hasselt opent sportpretpark voor iedereen met meer dan 50 sporten in voorjaar 2023 aan Corda Campus UPDATE

Standaard

Het gloednieuwe sportbedrijf Sparkx bouwt in Hasselt het grootste sportpretpark van Europa op Plaza’H Hasselt boven Albert Hein langs de Gouverneur Verwilghensingel. Op 3.500m² zullen sporters, families, vrienden en organisaties als scholen en bedrijven van meer dan 50 verschillende sporten kunnen proeven. Het sportainmentpark laat bezoekers via AR-simulatoren en andere technologische hoogstandjes naast klassieke sporten zoals voetbal of basketbal ook door Belgen minder beoefende sporten als curling, baseball of het in Japan bedachte virtuele trefbal hado beoefenen. Maar ook aan minder toegankelijke sporten zoals paragliding, sportvissen, alpineskiën of een wingsuitvlucht kunnen alle leeftijden hun hartje binnenkort ophalen. Het gloednieuwe sportbedrijf, dat gesteund wordt door meerdere privé-investeerders, creëert 40 extra jobs in de regio. Het Belgische park opent in het voorjaar 2023 de deuren. Op termijn wil Sparkx nog parken rond een gezonde sportbeleving openen in België en in onze buurlanden. 40 medewerkers worden in Sparkx Hasselt nog gezocht.

“Onze meer dan 50 sportbelevingen op 3.500 vierkante meter wakkeren het plezier en de goesting van de bezoekers aan om te sporten. Eens ze de smaak te pakken hebben, vinden ze sneller de weg naar de lokale sportclubs. Om de drempel te verlagen kan iedereen hier volgens eigen tempo en niveau de eerste of verdere stappen zetten in een bepaalde sport. Bovendien is elke liefhebber bij ons zeven dagen op zeven welkom. Op woensdagen en tijdens weekends verwachten we vooral families en gezinnen, tijdens de weekdagen richten we ons in de voormiddag vooral op scholen en bedrijven, vanaf de middag kan iedereen uiteraard komen sporten. De sportattracties vullen we aan met teambuildings, workshops en lezingen rond mentale gezondheid en gezonde voeding. Er zijn ook avonden dat we specifieke attracties aanbieden om privé te reserveren. Wil je bijvoorbeeld met je gezin een uurtje baseballen of wil je enkele keren intensief skiën voordat je op skivakantie vertrekt, dan kan dat”, zegt Anja Swinnen, parkleader bij Sparkx.

“Sparkx draait rond veel meer dan sporten ontdekken. We voegen een extra laag toe aan ons pretpark. Het digitale spelelement zorgt ervoor dat sporten niet alleen plezant is. De games dagen sporters uit in coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. En we hebben niet alleen aandacht voor de fysieke sportbeleving van onze bezoekers. Ons park wil ook dat bezoekers zich mentaal goed in hun vel voelen. Meer bewegen helpt, maar ook gezonde(re) voeding in je dagelijkse leven inpassen en je mentaal goed voelen, zorgen ervoor dat je sterker in het leven staat. Het is de combinatie van sport en welzijn binnen een innovatief sportainmentpark dat onze investeerders van het eerste uur heeft overtuigd om dit verhaal samen te starten. Daarenboven kunnen we ook rekenen op de jarenlange expertise van onze Belgische partner KCC, een themaparkdesigner die al meewerkte aan de bouw van zo’n 250 themaparken wereldwijd.”, zegt mede-oprichter Mathieu Renier.

Sinds 24 november 2022 is de opbouw begonnen om in het voorjaar 2023 te openen. Sparkx Hasselt rekruteert 40 vaste medewerkers en jobstudenten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via mail naar jobs@sparkx.com. Later dit voorjaar kunnen bezoekers tickets reserveren, ook op www.sparkx.com

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s