Ook studentenflik krijgt vaste plek bij Hogeschool PXL Hasselt

Standaard

Sinds september 2013 is de politie LRH fysiek aanwezig op de PXL-campus in Hasselt. Op regelmatige tijdstippen kunnen studenten terecht bij studenteninspecteur Elfi Nijssen of één van haar collega’s. Sinds kort krijgt de politiezone een gloednieuw kantoor in PXL-Congress op de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Afspraak maken op pz.lrh.studenten@police.belgium.eu of op 0499/59 57 28 of op de Facebookpagina Studentenpolitie LRH.

“Alle studenten kunnen hier terecht voor politionele zaken, zoals het melden van een diefstal of het vragen van advies over de organisatie van een fuif,” zegt Philip Pirard, korpschef van de politie LRH. “Daarnaast kunnen ze er ook problemen melden of zaken aankaarten die ze als gevaarlijk of storend ervaren in de omgeving van de campus. Maar ook voor een gewone babbel zijn ze van harte welkom.”

Studenten communicatiemanagement

“De studenten van de opleiding Communicatiemanagement hebben in groepjes voor deze nieuwe locatie een concept uitgewerkt waarbij ze hun verschillende ideeën hebben voorgesteld aan de politie en de PXL. Van logo, raamstickers tot een passende quote voor het interieur,” zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van de PXL. “Met deze nieuwe locatie en vernieuwd concept kunnen we onze dienstverlening zowel naar de studenteninspecteur als naar onze studenten verder uitbouwen in de toekomst.”

Rosalie Velkeniers is één van de studenten die de afgelopen maanden hard gewerkt heeft aan het concept. Ze is dan ook blij om samen met haar medestudenten vandaag het lokaal officieel te mogen openen. “Wij zijn blij dat wij, als communicatiestudenten, de opening van het politielokaal van op de eerste rij mogen beleven. Want een creatief idee bedenken is één ding, maar als dat idee dan ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd, dan klopt je communicatiehart toch net wat sneller.”

Politie-XL

Het project kreeg de naam ‘Politie-XL’ mee. Een leuke samentrekking tussen politie en PXL, maar het geeft vooral de verhoogde aanwezigheid én bereikbaarheid van de politie op de campus weer.
“Het aantal studenten in Hasselt blijft immers groeien,” zegt burgemeester Steven Vandeput. “Door de fysieke aanwezigheid van de politie op de campus willen we de veiligheid in de drukke omgeving van de Elfde-Liniestraat verhogen. Studenten moeten ergens terecht kunnen met hun problemen op het vlak van veiligheid. De fysieke aanwezigheid op de campus verhoogt ook de aanspreekbaarheid.”
Vanaf volgend academiejaar wil de politie LRH de locatie ook gebruiken om workshops voor studenten te organiseren en stage- of sollicitatiegesprekken te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s