Kunstennacht 2022 goed voor recordaantal van 8500 bezoekers

Standaard

Nog meer dan tijdens de vorige edities, konden bezoekers zich tijdens Kunstennacht laten onderdompelen op een belevingsparcours boordevol beeldende kunst en live muziek. Maar liefst 58 activiteiten op 55 verschillende locaties vormden het recept voor een top-editie met meer dan 8500 bezoekers. De veelheid aan expo’s, performances, concerten, open ateliers, workshops en debatten werden dan ook bijzonder goed gesmaakt.

Na, de door corona, uitgestelde topeditie van vorig jaar, moesten kunstliefhebbers niet lang wachten op een nieuwe Kunstennacht. En daar werd duidelijk naar uitgekeken. De concerten en activiteiten waarvoor het publiek vooraf moest inschrijven, liepen snel vol. De ambtswoning van de gouverneur, uitzonderlijke het decor van This Is Not A Lovesong, een uniek project van o.a. Laurens Mariën (Soldier’s Heart), Jasper Segers (Sylvie Kreusch) en actrice Laurence Roothooft onder de vleugels van B-Classic werd een schot in de roos.

“Door het enorme aanbod aan kwalitatieve activiteiten kon je je letterlijk onderdompelen in het Hasseltse cultuurleven. Van concerten over atelierbezoeken tot tentoonstellingen: er was voor elk wat wils en teveel om tijdens één avond te bezoeken. Het beste bewijs dat de Hasseltse kunstscene graag betrokken is bij Kunstennacht. Een kunstscene die wij als stad maar wat graag ondersteunen.” Klinkt het bij schepen van cultuur Nele Kelchtermans.

“We willen Kunstennacht volgend jaar verder uitbouwen tot een unieke avond vol artistieke ervaringen, die tot ver buiten de stadsgrenzen weerklank vindt. Kunstennacht is voor ons op korte tijd een vaste waarde geworden binnen de belevingsstad die we willen zijn”, besluit burgemeester Steven Vandeput. 

De volgende editie staat gepland op donderdag 11 mei 2023.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s