Proefopstellingen mobiliteit Kuringen-Heide, Kuringen-Centrum en Berkenveld tussen eind oktober 2019 en maart 2020

Standaard

kuringen

Tussen eind oktober 2019 en maart 2020 komen er proefopstellingen voor de mobiliteit in de straten van Kuringen-Centrum, Kuringen-Heide en Berkenveld in samenwerking en in samenspraak met de betrokken buurten om het gebied meer leefbaar voor de samenleving en meer verkeersveilig voor de zwakke weggebruikers te maken met een vermindering van het sluipverkeer en de snelheid van het gemotoriseerd verkeer.

Dit gebeurt door aanpassingen zoals het plaatsen van verkeersremmers, versmallingen en invoeren van éénrichtingsstraten.

De Kuringenaren zijn na het mislukte infomoment in de te kleine Gildenzaal nu wel beter geïnformeerd via een huis-aan-huiskrantje met de nodige uitleg en via plaatselijke vergaderingen.

Fase 1 loopt tussen eind oktober 2019. In december 2019 wordt een grondige evaluatie gemaakt van proefopstelling fase 1. Tussen januari 2020 en maart 2020 volgende mogelijke bijkomende maatregelen op basis van de evaluatie. Over proefopstelling fase 2 wordt ook gecommuniceerd via een infokrantje in de bus. In maart 2020 volgt dan de grondige evaluatie van de proefopstelling fase 2. Tussendoor zijn kleine bijsturingen steeds mogelijk.

Een gedetailleerde lijst van proefopstellingen vind je hier.

Dit stramien van aanpak zal na het nieuwe verkeerscirculatieplan in de Heilig-Hartwijk en in Kuringen wordt na positieve evaluatie ook gebruikt voor de mobiliteitswijzigingen in andere delen van Hasselt in samenspraak met de betreffende buurtbewoners.

https://www.hasselt.be/nl/participatietraject-mobiliteit-kuringen-heide-kuringen-centrum-en-berkenveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s