Werken ondertunneling Hefveldstraat in Hasselt naderen voltooiing

Standaard

De werken aan de ondertunneling van de spoorweg en de wegeniswerken in de Hasseltse Hefveldstraat naderen stilaan hun voltooiing sinds de opstart in november 2017 en een lange periode van inactiviteit.

De tunnel enkel voor fietsers en voetgangers lijkt zo goed als af. Tarmac ligt op de licht hellende brede fietsbaan, terwijl de stoep op gelijke hoogte als het fietspad ligt. Lantaarnpalen zijn ook reeds aanwezig. De tunnel loopt wel niet recht op recht, maar heeft twee lichte kronkels, waarbij het oppassen geblazen is voor goed zicht op tegenliggers.

Aan de kant van het centrum loopt de Hefveldstraat over nieuw asfaltwegdek over de tunnel naar de Bergstraat, terwijl de huizen aan de andere kant eindelijk goede straat voor hun deur krijgen.

Wie de tunnel neemt vanuit het centrum, heeft aan de overzijde keuze tussen twee uitgangen van het tunnelpad. Eentje loopt naar het fietspad naar Ter Hilst en met het andere zet je gewoon je weg verder in de Hefveldstraat of neem je de afslag naar de J.S. Bachlaan. Er is zelfs een trap naar de tunnel, kortbij de Bergstraat.

Bij ingebruikname van de ondertunneling wordt de spoorovergang met slagbomen afgesloten voor alle verkeer. Infrabel zal tevreden zijn voor de sluiting van de overweg voor meer veiligheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s