Izi Bili Boco Hasselt bestaat 20 jaar en gaat voort als juwelenontwerpzaak

Standaard

izi bili bocoµ

In de knusse Hasselt Dorpsstraat 36 runt Maynie al 20 jaar Izi Bili Boco en dat mag eens in de verf gezet worden. “De eerste tien jaar lag de hoofdaandacht op juwelenontwerp als gediplomeerd zilver- en goudsmid,” vertelt de uit Zuid-Afrika afkomstige Maynie, wiens kinderen de deur uitzijn.

“De volgende tien jaar lag de klemtoon op horeca met lekkere originele Zuid-Afrikaanse keuken voor klanten die ter plaatse konden consumeren op één van de 24 beschikbare zitplaatsen in mijn restaurantje Izi Bili Boco, wat gewoon lekker eten betekent in het Zuid-Afrikaans. Daarnaast deed ik ook nog catering”, vervolgt ze haar verhaal. Nu houdt ze enkel nog private diners op aanvraag.

Na twintig jaar en zestig jaar op de teller vindt Maynie het stilletjes aan genoeg geweest met horeca en bolt uit. “Inmiddels wil ik opnieuw als juwelenontwerpster op vraag en maat van de klant mijn hoofdberoep maken. De voorste ruimte is al ingericht als galerie, waar mijn gemaakte werkjes geëtaleerd liggen. De naam Izi Bili Boco blijft behouden, al slaat hij op het gastronomische,” zegt ze nog enthousiast.

Twee keer per week schuift Maynie nu meer me-time in haar leven door de opleiding Vrije Grafiek te volgen aan de Hasseltse Kunstacademie.

Voor contact: 011/21 49 29 of 0477/25 18 02.

Een suggestie over “Izi Bili Boco Hasselt bestaat 20 jaar en gaat voort als juwelenontwerpzaak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s