Cegeka Hasselt palmt in lente 2019 Corda 3 in

Standaard

Softwarebedrijf Cegeka in Hasselt gaat een deel van de informatici verhuizen uit de schuine toren langs het provinciegebouw aan de Universiteitslaan naar de hele building van Corda 3 op de Corda Campus. Tegen de lente 2019 moet de complete verhuis achter de rug zijn.

In Corda 2, het tweede nieuwe pand, komen 20 zowel bestaande als jonge bedrijven zich vestige en tegen eind 2018 is deze bouw ook compleet.

Onder Corda 2 en 3 liggen 250 parkeerplaatsen, te gebruiken door het tewerkgesteld personeel. Ook binnenkort krijgt de Corda Campus nog eens 650 parkeerplaatsen op de kiezelparking op de grond van de gesloopte en afgebrande panden.

Aan mobiliteit wordt ook gewerkt. Er komt ook een Cordafietsroute hopelijk in 2020 met aansluiting op de fietssnelweg om de werknemers te doen kiezen voor de e-bike met werkgeversvergoeding zonder file op een veilige en milieuvriendelijke manier op hun werkplek te geraken.

Zo kan de Corda Campus 250 bedrijven huisvesten, goed voor zo’n 5.000 werknemers, meer dan Philips Hasselt tewerkstelde. Hun ambitie is uit te groeien tot de grootste technologische hotspot in West-Europa. De verdere uitbouw van de relaties met andere belangrijke bedrijvencentra in de Euregio en verder zijn essentieel voor de samenwerking. Bijvoorbeeld met de Philipssite in Eindhoven, die groter is dan de Corda Campus, maar 160 bedrijven huisvest met 10.000 werknemers.

Plaats een reactie