Historisch Stadhuis wordt thuis voor Hasseltse verenigingen en amateurkunstenaars onder noemer Studio Stad vanaf 1 november 2018

Standaard
stadhuis

Foto villers-vanhamel.be

Sinds de verhuis naar ’t Scheep kwam er in het Historisch Stadhuis heel wat ruimte vrij. Deze wordt nu ter beschikking gesteld aan Hasselaren die creatief of artistiek bezig zijn in hun vrije tijd. Hasselt barst van talent, want maar liefst 1 op 3 Hasselaren is creatief of artistiek bezig in zijn of haar vrije tijd! Willen deze amateurkunstenaars hun talenten tonen, dan kan dat vanaf 1 november 2018 bij Studio Stad. Uiteraard blijft het historisch stadhuis op het Groenplein ook de plek waar Hasselaren trouwen, ontvangen worden en hun jubilea vieren.

De eerste verdieping werd omgetoverd tot 8 verschillende witte tentoonstellingszaaltjes waar Hasselaren kunnen exposeren; individueel of in groep onder bevriende kunstenaars of verenigingen. Met aangepaste verlichting, ophangsystemen voor beeldende kunst, vitrinekasten en zuilen kunnen creatieve Hasselaren er gratis terecht. Daar staat tegenover dat er zelf permanentie en onthaal geregeld moet worden gedurende minstens 2 openingsmomenten per week.

Naast tentoonstellingen op de eerste verdieping is ook de historische trouwzaal een prachtige ruimte waarin verenigingen en amateurkunstenaars publieksactiviteiten kunnen organiseren. Tenminste, als er niet getrouwd wordt, want de ceremoniële functie krijgt er voorrang. Als verenigingen willen vergaderen in het historisch stadhuis, is dat onder bepaalde voorwaarden ook mogelijk, maar dan in de (rolstoeltoegankelijke) kelder. Een overzicht van voorwaarden en afspraken vind je vanaf 1 november 2018 op https://www.hasselt.be/studiostad.

Het historisch stadhuis op het Groenplein wordt nu alvast de thuis van Studio Stad, maar zal op termijn een grondige renovatie en restauratie ondergaan. Daarvoor wordt momenteel een beheersplan opgesteld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s