Het Hasselts Toneel speelt ‘Petrus en den doodendraad’

Standaard

hht petrus en den doodendraad

Op 6, 12, 13, 16, 19, 20, 25, 26 en 27 oktober 2018, telkens om 20u15, brengt Het Hasselts Toneel ‘Petrus en den doodendraad’ van Guido Van Meir in hun theaterzaal op de Hollandsveld in Hasselt.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de grens tussen België en Nederland door de Duitsers hermetisch afgesloten door een elektrische draadversperring. Tegen de achtergrond van dit historisch gegeven speelt ‘Petrus en den Doodendraad’.

De oude Petrus verblijft in een bejaardentehuis en krijgt bezoek van Sofie, een jong meisje dat zich voorstelt als vrijwilliger. Petrus reageert nors en afwijzend. Maar gaandeweg komen er elementen in het gesprek waaruit duidelijk wordt dat Sofie meer weet over de rol van Petrus in een passionele vete die zich afspeelde tijdens de eerste wereldoorlog. Als dan ook nog duidelijk wordt dat het meisje op wie Petrus verliefd was, de grootmoeder van Sofie is, ziet Petrus de kans om eindelijk zijn versie van de feiten te geven.

Een tragische love-story op de grens waar ooit den draad stond, die dorpen in tweeën sneed, waar smokkelaars aan bleven plakken, die een verloving tot een vierjarig bestaan veroordeelde.

Bij iedere voorstelling is er een korte inleiding over de moordende elektrische draadversperring.

Tickets aan 11 euro, reductieprijs 6 en 10 euro.

http://www.hethasseltstoneel.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s