Manga en Cosplay Festival op 1 en 2 september 2018 in Hasseltse Japanse Tuin

Standaard

Op 1 en 2 september 2018, telkens tussen 10 en 17u, is het weer tijd voor het jaarlijks Manga en Cosplay Festival in de Japanse Tuin in Hasselt.

Tijdens dit festival zullen bezoekers van de Japanse Tuin kunnen genieten van alles wat met manga en cosplay te maken heeft. Mensen komen bijvoorbeeld verkleed als hun favoriete Japanse tekenfilm- of stripboekfiguren. Ook gaan er allerlei standjes staan waar de bezoekers interactief kunnen genieten van en leren over Japanse popcultuur. Zo is er bijvoorbeeld een stand waar men een wand (staf) kan maken, een photobooth waar leuke foto’s genomen kunnen worden en een pruikenworkshop. Pruiken zijn namelijk een van de belangrijkste elementen in de wereld van cosplay.

Er zullen ook twee wedstrijden worden gehouden op beide dagen. Een daarvan is een algemene cosplay wedstrijd, waar uiteindelijk de best en mooist verklede mensen een prijs krijgen, maar er is dit jaar ook een speciale wedstrijd omtrent onze nieuwe mascotte Moyo-san. De bezoeker die zich in de beste Moyo-san cosplay vertoont in de Japanse Tuin, krijgt ook een prijs. Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat dit jaar de gloednieuwe mascotte zal worden gedebuteerd in de Japanse Tuin. Gehoopt wordt natuurlijk op een grote opkomst.

Inkom is normaal 6 euro, 1 euro op vertoon studentenkaart en gratis voor Uitpashouders en verkleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s