Kleinschalig Zilverfestival 2018 zorgt voor ambiance onder zilverharigen

Standaard

Het eerste Zilverfestival op zondag 17 juni 2018 in en rond PXL Hogeschool Hasselt zit erop en was meteen een succes. De kleinschalige vervanger van Rimpelrock heeft zeker zijn doel niet gemist. Vooral 60-plussers waren massaal aanwezig, zowel in als buiten Hasselt. Het aantal bezoekers schatten we op duizend. We hadden meer jonge families verwacht.

Voor 12 euro inkom kon je tussen 13 en 16u indoor terecht voor onder andere workshops, comedy van Ann Kenis, woordkunst van Jee Kast, Hasselts dialecttoneel en een veel te lange lezing van Zaki, die Ben Lambrechts niet meer aan het woord liet. Eén keer dat Ann Kenis haar lachvoorstelling had beëindigd, spoedden de meeste mensen zich outdoor om de optredens niet te missen.

Intussen had Vocal Fun het al een beetje proberen bont te maken met hun popsongs, maar de grote kleppers kwamen later. Roel Vanderstukken en de Corsari’s mochten de spits afbijten met covers en kregen gedeeltelijk het publiek mee op de dansvloer. De New Bis Band begeleidde nadien in een strikt uurschema vervolgens Barbara Dex en topgast van de avond Willy Sommers, die het plein wel degelijk uit de bol kreeg met zijn succesvolle songs uit zijn rijk repertoire. Bewonderingswaardig waren de drie doventolken die met hun gebaren en expressies de liedjes vertaalden voor hun doelgroep.

Helaas werden de indoor activiteiten na 16u niet meer zo goed bezocht. Tot 19u was de catering met simpele en lekkere gerechten aan democratische prijzen open en alle terreinen en niveaus waren perfect met de rolstoel toegankelijk. 

We moeten evenementenschepen Gerald Corthouts en zijn hulpvaardig team een pluim geven voor de organisatie. Door het mooie weer was gehoopt dat er nog meer volk zou komen opdagen, maar vele afwezigen zullen wellicht de kat uit de boom hebben gekeken en misschien er volgende editie bijzijn om de fijne ambiance mee te beleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s