Babbelfiets maakt extra duurzame beleving voor toeristen aan Hasselt

Standaard

Sinds vrijdag 6 april 2018 wordt het straatbeeld van Hasselt opgevrolijkt door 2 kleurrijke fietstaxi’s die bezoekers mee op sleeptouw nemen voor een belevenisvolle route met simpele uitleg door de stad. Stad Hasselt en I LOVE Hasselt van Gama Putra met zijn bedrijfje Maydate willen op deze duurzame wijze toeristen een unieke kijk op Hasselt geven voor een proeftijd van 1 jaar naar naar iets verder gelegen toeristische trekpleisters zoals de Japanse Tuin en Herkenrode, maar ook naar functionelere plekken zoals het station. 

Hoe werkt zo’n ritje met de Babbelfiets?

Na reservatie kunnen twee personen plaatsnemen achter zo’n elektrische fiets en ze krijgen elk een ipad en een doosje toegeëigend. De passagiers kunnen een aparte betekenisvolle route kiezen, samengesteld aan de hand van tips van drie Hasseltse stadsambassadeurs: Palmira Proietti, deejay Goldfox en de kinderen van de Basta Bende. Elke route heeft dan ook verschillende invalshoeken en smaken. Inmiddels wordt een smaakdoosje gevuld met leuke dingen om te proeven of te ruiker ter versterking van de beleving. Een filmpje op de ipad wordt ook vertoond aan de passagiers die er inspiratie kunnen uitputten. De bestuurder kan zelfs korte uitleg, waar ze precies passeren bijvoorbeeld. Een ritje naar de Japanse Tuin behoort ook tot de mogelijkheden.

Praktisch

De Babbelfiets rijdt tijdens het schooljaar op zaterdagen, zondagen en feestdagen tussen 11 en 15u, tijdens de schoolvakanties op donderdagen, vrijdagen, zaterdagen, zondagen en feestdagen ook tussen 11 en 15u. Een ritje met een jobstudent Lichamelijke Opvoeding van de UCLL duurt 20 à 30 minuten. De vergoeding kan een vrijwillige gift zijn. Reserveren is wel nodig op http://www.babbelfiets.be of aan de balie van Toerisme Hasselt, waar ook alle ritten vertrekken en aankomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s