Japanse Tuin en Jenevermuseum Hasselt passen inkomprijzen aan

Standaard

japanse tuin 25

Foto kvds

De inkomprijzen van de Japanse Tuin en Jenevermuseum werden en worden aangepast. Sinds 1 februari 2018 betaal je in het Jenevermuseum 7 euro individuele toegang en 5 euro voor groepen en 65-plussers, beiden met 1 consumptie, en als 26-minners betaal je voortaan 3 euro met ook met een drink. Vanaf 24 maart 2018 betaal bij de opening van de Japanse Tuin 6 euro voor individuele toegang en 4,50 euro voor senioren. Op 25 maart 2018 is het Hanami in de Japanse Tuin, de zogenaamde Japanse Bloesemkijkdag met mogelijkheid tot picknick, als het weer het toelaat.

De toegangen tot alle stedelijke musea, het Belevingscentrum en Kruiden- en Inspiratietuinen van de Abdijsite van Herkenrode en de Japanse Tuin blijven gratis voor de meer dan 15.000 Hasselt Uitpashouders. Voor 6 euro kan je als Hasselaar zo’n Uitpas bij Toerisme Hasselt en Provinciale Bibliotheek kopen om te genieten van voordelen bij bijvoorbeeld de inkom en het aanbod op Uit in Hasselt en of via de nieuwsbrief, en dat tot 1 april 2020.

“De stijging van het inkomticket van de Japanse Tuin is zeker te verantwoorden om de kosten te dekken van de jarenlange investeringen van het stadsbestuur om de belevingswaarde van de bezoeker te versterken. Zo is er een paviljoen bijgekomen om naar de bloesems te kijken, zeker nuttig tijdens het Festival van de Japanse Kersenbloesems op zondag 25 maart 2018 tussen 10 en 17u. Andere toegevoegde elementen aan de Japanse Tuin zijn: de vredesbel als identieke kopie van de vredesbel in The Peace Momorial Garden in Hiroshima en de waterharp, ingehuldigd in het najaar van 2017”, aldus cultuurschepen Karolien Mondelaers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s