De Nieuwe Zaal Hasselt opent op 12 en 13 januari 2018 met Mauro Pawlowski en Rudy Trouvé & Esperanto + Be Irving

Standaard

Het nieuwstedelijk opent op vrijdag 12 januari 2018 samen met het Hasselts stadsbestuur en Hogeschool UC Leuven-Limburg een nieuwe theaterzaal in  de gebouwen van de vroegere Blauwe Nonnen in de Persoonstraat. In DE NIEUWE ZAAL is er plaats voor theater, muziek, debat, audio en film in een kleinschalige oude turnzaal. Het is naast de vaste uitvalsbasis van Het nieuwstedelijk in Hasselt ook de nieuwe locatie waar Z33 zowel Zebracinema als A-Z nights zal organiseren. De ruimte zal ook nog worden gebruikt door CCHA, de jonge makers van VONK en studenten van UCLL. 

Om 22u opent De Nieuwe Zaal voor het brede publiek met een gratis concert van Mauro & Rudy en een leuke openingsparty. De start van een fijne openingsweek. 

Op zaterdag 13 januari 2018 vanaf 20u15 is het tijd voor theater met een stevige vleug audio met Esperanto, de bijzondere eerste voorstelling die audioman Lucas Derycke, die als Jonge Maker furore maakte bij Het nieuwstedelijk. Op basis van zijn verblijf in een Grieks vluchtelingenkamp maakte hij een voorstelling over de spanning tussen idealisme en pragmatisme. Na de voorstelling geeft Esperanto muzikant Frederik De Clercq met zijn kompanen van Be Irving het eerste caféconcert in De Nieuwe Zaal. 

Op zondag 14 januari 2018 vanaf 15u is het tijd voor de eerste matinee in De Nieuwe Zaal met een extra voorstelling van Vuur. Je laatste kans dit seizoen om deze indringende voorstelling over de collegebrand van Berkenbos te beleven. De vele bezoekers die deze voorstelling al hebben gezien zullen het beamen: Vuur kruipt tot in het diepst van je vezels en is een ervaring die je niet snel vergeet. Wil je graag komen, maar weet je niet waar naartoe met de kinderen? Geen probleem, we zorgen voor gratis kinderopvang. 

Tickets kan je hier reserveren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s