Commerciële leegstand in foto’s op 1 november 2017 in Hasseltse binnenstad

Standaard

leegstand tt steegje

Goed nieuws is dat de leegstand in heel wat straten in het centrum binnen de Hasseltse Groene Boulevard helemaal of bijna verdwenen is. Heel wat renovaties van gebouwen en nieuwbouw zoals Fashionbar in de Aldestraat en de aantrekkelijkheid van Hasselt als vierde handelsstad voor nieuwe ketens en zelfstandigen zoals Atelier Rebul, Aveda Hasselt, Sissy-Boy en de vele zelfstandige commerciële initiatieven, vooral in de horeca, & de economische hoogconjunctuur zijn onder andere de troeven voor dit commercieel succes. Anderzijds blijven de huurprijzen aan de hoge kant, maar hier en daar zie je de winkelpandeigenaars teruggrabbelen door een voordelige huurprijs te afficheren zoals in de Koning Albertstraat. Ook aan het parkeerbeleid is nog veel werk voor de boeg voor de beleidsmakers. Wel moet gezegd worden dat er vier leegstaande panden in de binnenstad verhuurd zijn voor een invulling, maar deze zijn niet in de grote lijst van novemberleegstand in de Hasseltse stadskern 2017 niet opgenomen.

Straten zoals de Zuivelmarkt, Botermarkt, Havermarkt, Aldestraat, Dokter Willemsstraat, Diesterstraat, grote Maastrichterstraat, Ridder Portmansstraat, Badderijstraat, Persoonstraat, Ridderstraat, Molenpoortplein, Minderbroedersstraat, Dorpsstraat, Schrijnwerkersstraat en Sint-Jozefsstraat kunnen als voorbeeld dienen.

Grootste zorgenkinderen blijven de Demerstraat met meer dan 15 lege handelspanden, het merendeel tussen de Groene Boulevard en de Molenpoort, de  Kapelstraat met 7 lege winkels, galerie Albert en galerie De Ware Vrienden, de Palace en de onverhuurbare panden op de Maagdendries.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s