Politie Limburg Regio Hoofdstad en stad Hasselt zetten verplaatsbare camera’s in

Standaard

Vanaf juli 2017 starten de politie Limburg Regio Hoofdstad en de stad Hasselt met de inzet van vaste verplaatsbare camera’s op verschillende plaatsen in Hasselt. De camera’s zullen helpen bij de aanpak van allerhande overlastfenomenen.

Bijna alle gemeenten van de politiezone hebben reeds vaste verplaatsbare camera’s aangekocht of gehuurd. Vanaf deze maand worden er ook twee zulke camera’s op verschillende locaties in Hasselt ingezet. Deze camera’s worden gehuurd door de stad Hasselt. Het uitlezen van de beelden gebeurt door de politie Limburg Regio Hoofdstad.

Via de camera’s zullen allerhande overlastfenomenen zoals vandalisme en sluikstorten sneller en efficiënter kunnen worden aangepakt. Door middel van de camerabeelden kan de politie overtreders mogelijk herkennen en een proces-verbaal opstellen.

Gisteren werd een eerste vaste verplaatsbare camera geïnstalleerd op het Sint-Hubertusplein, ter hoogte van de kledingcontainer. Vandaag zal ook in de Hasseltse wijk Ter Hilst, op de parking van ontmoetingscentrum De Magneet, zo’n camera geplaatst worden. Beide camera’s kunnen, afhankelijk van de noodzaak, in de toekomst verplaatst worden naar andere locaties in Hasselt. Dit gaat dan van parkings en ontmoetingscentra tot begraafplaatsen waar feiten van overlast worden vastgesteld door de politie.

http://www.politielrh.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s