Wachtlijst van 95 Hasselaren voor 160 fietsstallingen in fietstrommels

Standaard

fietskluis

De Hasseltse fietskluizen of -trommels zijn een groot succes. Naast de negen geplaatste fietstrommels komen er nog twee bij in de Hovestraat en Vrijwilligersplein. Inmiddels zijn alle overdekte en afgesloten fietsstallingen verhuurd. Momenteel is er een wachtlijst van 95 Hasselaren die 160 fietsen willen stallen. 

In veel rijhuizen en appartementen, vooral in Runkst en de Heilig-Hartwijk, is er geen ruimte om één of meerdere fietsen te stallen. Naast de negen voorziene fietstrommels fietstrommels in de Wouterstraat, Mgr. Kerkhofstraat, Kerkhofstraat en Sint-Truidersteenweg in Runkst, op het Heilig-Hart- en Vrijwilligersplein in de Heilig-Hartwijk, op de Zuivelmarkt in de binnenstad & aan de carpoolparking E313 afslag Hasselt-Zuid komen er ook eentje in de Hovestraat en op het Vrijwilligersplein bij. Het zijn losstaande, overdekte, compacte en afsluitbare bergplaatsen voor telkens vijf fietsen. De plaatsing van twee nieuwe fietstrommels is voor binnenkort.

Inmiddels is er al een wachtlijst van Hasselaren ontstaan die ook zo’n bergplaats willen voor hun stalen ros. “95 Hasselaren met 160 fietsen wachten momenteel op een overdekte stalling”, aldus mobiliteitsschepen Habib El Ouakili. “De invoering van de fietskluizen is een enorm succes”, voegde hij er nog aan toe. “We zullen zeker de zeilen moeten aanspannen om budgetten vrij te maken om aan de vraag te kunnen voldoen en te kunnen bepalen, waar nog fietstrommels kunnen worden geplaatst”.

Per fietstrommel kan de capaciteit van gestalde fietsen niet worden opgedreven, wel door een nieuwe trommel te plaatsen naast een bestaande gelijk op het Vrijwilligersplein. “Vijf gebruikers per trommel is ook aangewezen qua sociale controle. Zij gebruiken allemaal hetzelfde slot. Dat wil zeggen voor iedere fiets 1 sleutel en eentje wordt bewaard door de stad voor beheer. Een fietstrommelcontract met het stadsbestuur kost 30 euro/jaar en is stilzwijgend verlengbaar, tenzij een opzegtermijn van minstens 1 maar voor het einde van de termijn wordt gedaan. De termijn gaat in bij de ondertekening van het contract”, zegt mobiliteitsambtenaar Carlo Put.

http://www.hasselt.be/fietstrommel

Een gedachte over “Wachtlijst van 95 Hasselaren voor 160 fietsstallingen in fietstrommels

  1. Spijtig dat de fietstrommels zo sterk opvallen in het straatbeeld. Af en toe merk ik dat een trommel bescheidener staat opgesteld. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de fietstrommels op het H. Hartplein. Door de grootte van het plein en het omgevend groen verdwijnen de trommels als het ware naar de achtergrond. Maar wat met de fietstrommel op de hoek van de Bonnefantenstraat en de Wittenonnenstraat?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s