The Empty Shop Hasselt brengt 1.500 euro op voor Hongersnood 12-12

Standaard

empty shop.jpg

The Empty Shop, de pop-up winkel met ingezamelde kleding die onlangs haar deuren opende in de Hasseltse Galerij De Ware Vrienden, heeft 1.500 euro opgebracht voor de campagne ‘Hongersnood 12-12’. Op vrijdag 19 mei 2017 schenkt Curieus de kleding die niet werd verkocht aan Sint-Vincentius Runkst.

In totaal werd er 1.260 euro verkocht aan kledingstukken. Het T-shirt van Stijn Meuris bracht met 80 euro het meeste op. Het vestje van Virginie Claes bracht 50 euro op.

Curieus, organisator van The Empty Shop, doet daarnaast een mooie geste en verhoogt het bedrag verder naar 1.500 euro. Zij blikken tevreden terug op hun actie. En ook Valerie Del Re, die de actie mee ondersteunde, is superblij dat de winkel dit bedrag heeft opgebracht: “Deze actie is zeker voor herhaling vatbaar, want een win-win-win: we hebben samen ons steentje bijgedragen aan een gezondere planeet door deze kleding een tweede leven te geven, de stukken werden ook verkocht aan erg democratische prijzen waardoor we fashion in Hasselt betaalbaar maakten, én we vechten mee tegen de hongersnood in West-Afrika.”

Het ingezamelde bedrag werd intussen integraal overgemaakt aan het ‘Consortium 12-12’, dat de hongersnood op het terrein bestrijdt.

Sint-Vincentius

Niet alle kledij uit The Empty Shop werd verkocht. Dat is niet eens zo verwonderlijk, gelet op de grote hoeveelheid ingezamelde kledingstukken. De resterende kleding wordt aanstaande vrijdag zoals op voorhand aangekondigd netjes bezorgd aan Sint-Vincentius Runkst. Zij zorgen er voor dat de kledij terecht komt bij de mensen die hier de grootste nood aan hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s