Hasselts achterglaskunstenaar Gidot stelt nieuw werk voor op olieverfdoek

Standaard

Gidot is een kunstenaarsalias voor Guido Daemen, één van de twee Parelbroeders van de voormalige frituur De Parel op de Hasseltse Kuringersteenweg. Hij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in de zeldzame kunst van achterglas schilderen. In 2014 heeft hij voor de eerste een succesvolle expo gehouden op het Leopoldplein in Hasselt. Na jaren van stilte stellen we nu zijn nieuwste werk voor, niet achterglas maar wel op olieverfdoek. Steeds schuilt er een diepgaander boodschap van maatschappelijke aard achter zijn werken.

Met dit werk heeft hij de Belgische driekleur uiteengerafeld en herschikt, omdat hij zich ergert aan het feit dat telkens over elk dossier waarover kan gekibbeld worden ook daadwerkelijk gekibbeld wordt. Waar onze driekleur symbool staat voor de samenhorigheid, lijkt dit enkel nog te gelden voor de burgers. In groot contrast met de politici van ons landje die altijd wel een reden lijken te hebben om te bekvechten. 

Een beetje minder egotripperij, verdeeldheid en onverdraagzaamheid zou niet zoveel onrust zaaien bij de bevolking  Ze kunnen zich beter focussen op het uitvoeren van hun taken: in de eerste plaats zich inzetten voor het welzijn van de bevolking.

En laat ons vooral niet vergeten, dat wij hier nog altijd leven op een bevoorrechte plaats op deze wereldbol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s