Studente UCLL werkt aan internationaal pestactieplan op UNESCO-congres in Zuid-Korea

Standaard

charlotte-de-win

Charlotte De Win, studente aan de Lerarenopleiding van hogeschool UCLL, neemt deze week deel aan een internationaal UNESCO-congres over pesten op school. Samen met 9 andere buitenlandse studenten kreeg ze van UNESCO een exclusieve uitnodiging voor Seoul, om haar visie te geven op hun plan over ‘School Violence and Bullying: From Evidenceto Action’. Nadien neemt ze de bevindingen van het UNESCO-plan mee naar de hogeschool, die er dan concreet mee aan de slag kan. 

Charlotte De Win: “Ik ben heel erg dankbaar voor deze unieke kans om als enige Belgische studente hoger onderwijs mee na te denken over dit thema op internationaal niveau. Ik zal verschillende internationale onderwijsexperts en ministers ontmoeten en ervaringen uitwisselen met leerlingen en studenten uit Korea, Bhutan, Gambia, Japan, Nieuw-Zeeland, Nigeria en Rusland.” 

Charlotte volgt het postgraduaat ‘Development Studies‘ in de International Educating Class van de Lerarenopleiding in Heverlee. UCLL draagt de strategische doelstellingen van UNESCO hoog in het vaandel en is de enige hogeschool in Vlaanderen die nauw samenwerkt met de organisatie.

http://www.ucll.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s