Studenten organiseren testritjes met elektrische wagens voor Music For Life 2016

Standaard

UHasselt-studenten en -personeelsleden laten zich voor ‘Music For Life 2016’ ook dit jaar weer van hun warmste kant zien. “Als officiële partner van de StuBru-solidariteitsactie wil de UHasselt tonen dat ze de warmste unief van Vlaanderen is. Iedereen werd dan ook opgeroepen om de handen uit de mouwen te steken”, aldus rector Luc De Schepper. In totaal lopen/liepen er op de campussen meer dan 70 acties. Eén van de opvallendste initiatieven? Vier economiestudenten die op maandag 19 december 2016 testritjes organiseren met elektrische wagens.

Sem Paes, Jan Dhoore, Dennis Grochowczak en Jan Roets (studenten toegepaste economische wetenschappen) wisten voor hun Music For Life-actie via Stad Genk twee elektrische bolides te versieren. “Personeelsleden en studenten krijgen op 19 december 2016 de kans om tegen een democratisch prijsje (5 euro voor studenten, 8 euro voor niet-studenten) een rondje van 6 à 7 kilometer te maken met een van de bolides”, zegt Sem Paes. “Op die manier willen we niet alleen voldoende geld inzamelen voor het goede doel, maar ook duurzame, brandstofvrije auto’s onder de aandacht brengen.” De opbrengst gaat naar GoodPlanet Belgium, dat veel werk verzet rond het stimuleren van een duurzame samenleving.

Ook economiestudent Shaun Van Nerum kwam met een origineel idee op de proppen: hij organiseerde een kampioenschap wiezen en haalde zo 2.500 euro bij elkaar. Nog andere studenten gaven voor het goede doel bijles aan kinderen, zetten een zwerfvuilactie op touw (waarbij ze zich lieten sponsoren door buurtbewoners), herstelden kapotte iPhones, organiseerden een tweedehands kledingverkoop of toverden oude vorken en houten kapstokken om tot nieuwe, bruikbare kapstokken.

Walk For Life

Personeelsleden laten zich dezer dagen evenmin onbetuigd. In een heuse pop-up shop werden gadgets met het – weldra oude – UHasselt-logo verkocht. Een uitgelezen kans om wat vintage in huis te halen, dus. Daarnaast lieten zelfgemaakte wenskaarten en UHasselt-kerstballen de kassa’s rinkelen. Sportievelingen kwamen dan weer aan hun trekken tijdens een minivoetbaltoernooi.

Eén van de grootste acties was de ‘Walk For Life’, waarbij studenten en personeelsleden de wandelschoenen aantrokken voor een tocht van campus Diepenbeek naar Hasselt (en terug). De opbrengst gaat naar Youth At Risk Vlaanderen, dat jongeren met een moeilijke achtergrond de kans biedt om hun leven weer op de sporen te krijgen. “Een missie waar wij ons als universiteit helemaal in kunnen vinden”, aldus rector De Schepper.

Hoeveel al die UHasselt-acties in het laatje gebracht hebben, wordt pas begin januari duidelijk. Op 20 december 2016 trekt een delegatie wel al naar de StuBru-presentatoren in Boom voor een tussenstand.

 www.uhasselt.be/musicforlife

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s