Tips voor solidaire en duurzame Kerstmis 2016

Standaard

kerstmis 2016.jpg

De feestdagen naderen. Wil je dit jaar voor kerst of nieuwjaar uitpakken met een cadeau vol liefde? Leg dan een geit of lammetje van Oxfam Pakt Uit onder de kerstboom, een origineel of grappig geschenk, waarmee je levens verandert.  

  • In Hasselt kan je al op meerdere plekken duurzame cadeautjes scoren. Kies voor een eerlijk of heerlijk geschenk in de Oxfam-Wereldwinkel in de Dorpsstraat. Je vindt er o.a. de mooie producten van Y’abal Handicrafts. Koop een tweedehandsboek in de Oxfam Bookshop in de Dorpsstraat of bij Snuffel in de Frans Massystraat. Ga voor een Flagbag of ander bijzonder geschenk naar het Hendrikshuis in de Minderbroedersstraat. 
  • Voor je feestoutfit kan je terecht bij tweedehandswinkel Assepoes op de Bampslaan. De opbrengst van deze winkel gaat volledig naar ontwikkelingsprojecten in het Zuiden. Of neem eens een kijkje bij Paplou in de Dorpsstraat, zij hebben heel wat ecologische en fairtrademerken in de rekken hangen. 
  • Doe eens gek en ga voor een volledig vegetarisch kerstbuffet! Zoals ieder jaar heeft Eva vzw weer een lijst met heerlijke alternatieven voor de traditionele kalkoen of scampi’s samengesteld. Wat dacht je van portobello met pesto of risottokroketjes met olijven als hapje? 
  • Schenk je overbodige of ongebruikte kledij, speelgoed en huisraad weg en bezorg zo iemand een mooi eindejaar. Of misschien kan je zelf wat (gratis) spullen gebruiken? Op 17 december 2016 organiseert Vrijzinnig Limburg tijdens De Bijna Langste Nacht een Weggeefmarkt in Zaal Germinal (De Voorzorg) in de Capucienenstraat.
Advertenties