Hendrikshuis Hasselt blaast twee kaarsjes uit

Standaard

Na twee jaar draait het Hendrikshuis op de hoek van de Hasseltse Dorps- en Minderbroedersstraat met zowel nieuwe als tweedehandskleding,  gebruiksvoorwerpen in designstijl en producten van plaatselijk talent erg goed. Voor nieuwe dingen wordt vooral gekeken naar de duurzaamheid, in welke sociale omstandigheden ze gemaakt zijn en ze ook ecologisch verantwoord zijn, gemaakt van herbruikbaar materiaal. Vooral bij nieuwe kleding zijn de criteria erg belangrijk. In vergelijking met het begin is de winkel overzichtelijk en goed geordend gevuld en ingedeeld. Zaakvoerder Dirk en verkoopsters Talia en Aurelia zijn in hun nopjes op zaterdag toastjesdag met SipNSoda.

Van lokaal talent zijn er heel wat voorwerpen te koop. Zo is er Helix of 3D-prints met biologisch afbreekbare materialen. Liesbeth Bartholomé verkoopt handtassen en accessoires handgemaakt van verantwoord zalmleder. Reecrea zijn houten strikjes gemaakt van palletten en whoop whoop speakers zijn bluetoothspeakers. Wisselende kunstwerken zitten ook in het aanbod. En op dit moment is dat Stéphane Bar. Uiteraard mogen we de Flag Bagproducten niet vergeten. Tassen, etuis, geldbeugels… gemaakt met oude vlaggenstof door een sociale werkplaats in Hasselt.

Nieuw is zeker de faire kleding van merken Paala, 4funky flavours en Colfair, gemaakt voor eerlijke lonen en ecologisch correct. Er zijn ook dingen van Werkhaus, leuke hebbedingetjes, sociaal en ecologisch. Dutch Design Chairs pakt uit met gerecycleerde kleurrijke krukjes. Voor de eindejaarsperiode bieden ze materialen en ingrediënten om cocktails van SipsNSoda te maken.

De toekomst van het Hendrikshuis ziet er rooskleurig uit. In 2017 willen ze uitbreiden met een nieuwe winkel in Limburg of in eigen winkel met een mogelijke verhuis binnen het centrum. Het Hendrikshuis is open op weekdagen tussen 12 en 18u en op zaterdag tussen 10 en 18u, behalve op zon- en maandagen.

http://www.hendrikshuis.be

Foto’s Rita Kelchtermans

Advertenties

Een gedachte over “Hendrikshuis Hasselt blaast twee kaarsjes uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s