UHasselt brengt papieren tijdschriftencollectie over naar Provinciale Bibliotheek Limburg

Standaard

De Provinciale Bibliotheek Limburg zal een groot deel van de papieren tijdschriftencollectie van de UHasselt opnemen in haar collecties. De PBL zet op die manier in op haar bewaaropdracht voor gedrukte materialen. Ook wordt het samenwerkingsverband met het hoger onderwijs in Limburg versterkt. Alles kadert in de verbouwingswerken van de campusbibliotheek die starten op 1 augustus 2017.

Het wetenschappelijke tijdschriftenarchief van de UHasselt zal nagenoeg integraal opgenomen worden in de collectie van de PBL. Enkel de tijdschriftencollectie Recht zal op een andere locatie (in de Rechtsbibliotheek van het gerechtsgebouw) te raadplegen zijn. Het gaat hier in totaal om ongeveer 1.000 lopende meter tijdschriften (615 titels). Dit brengt de collectie van de PBL op een totaal van ongeveer 2.035 tijdschriftentitels 

Voor de UHasselt biedt de hele operatie een dubbel voordeel: de garantie dat de papieren abonnementen in ideale omstandigheden bewaard en ontsloten blijven & extra ruimte in de universiteitsbibliotheek creëren voor individuele studieplekken en groepswerklokalen, iets waarvoor studenten sterk vragende partij zijn.

 De PBL beschikt over een collectie van meer dan 1,5 miljoen documenten en maakte collectieafspraken met de UHasselt. Zo is er een doorgedreven samenwerking rond de collecties Recht. De informatieve collecties van de PBL zijn verdeeld over 15 vakgebieden. De digitale bibliotheek bestaat uit gespecialiseerde online databanken en websites, gratis te raadplegen in de PBL.

http://www.limburg.be/pbl

http://bibliotheek.uhasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s