Wie is Limburgs meest innovatieve 2016: Orbix, Provan of VicThorious?

Standaard

Voka–Kamer van Koophandel Limburg organiseert op woensdag 16 november 2016 voor de negende keer de DigiDag met de uitreiking van de Limburgse Innovatie Award 2016 voor het meeste innovatieve Limburgse bedrijf. uitgereikt. Genomineerden zijn dit jaar geworden: Orbix, Provan en VicThorious.

Orbix uit Genk is een producent en ontwikkelaar van duurzame bouwmaterialen en –technologieën. Orbix ontwikkelde Carbstone, een wereldwijd gepatenteerd proces om bouwmaterialen te vervaardigen op basis van CO2 en Carbinox en realiseert hiermee een enorme besparing van natuurlijke grondstoffen en reductie van  de uitstoot broeikasgassen op wereldvlak.

Een ander Genks bedrijf en kanshebber op de felbegeerde award is Provan, een innovatieve toeleverancier van metaalonderdelen, Factory of the Future 2015 en uniek in Europa met zijn toepassing van QRM en integratie van PROPOS-software. 

En tenslotte is er nog VicThorious uit Hasselt. Een Limburgse start-up die een intelligent platform heeft ontwikkeld dat toelaat om software sneller te bouwen, onderhouden en wereldwijd te distribueren, met de mogelijkheid om real-time te schalen over elke hosting infrastructuur.

De rij van innovatieve awardwinnaars kan tellen: Visys, Melotte, Z-Group,  Bio-racer, Vandersanden, Grafityp en Ducatt. Wie van de drie zijn naam mogen we hieraan toevoegen?

http://www.voka.be/limburg/digidag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s