ZuMa, open huis voor toekomstige en jonge gezinnen van UCLL in Hasselt, viert 1-jarig bestaan

Standaard

zuma

Eén jaar geleden zwaaide hogeschool UCLL in Hasselt de deuren van ZuMa aan de Hasseltse Zuivelmarkt tegenover L’Apéri Vino open. Dit open huis ondersteunt zwangere koppels en jonge gezinnen bij allerhande zorg- en opvoedingsvragen. Naast een aanbod van specifieke workshops en borstvoedingsbegeleiding zijn ze recent ook gestart met de ZuMa babbel. Lut Brouwers, lector bij UC Leuven-Limburg en vroedvrouw en borstvoedingsconsulente: “Zwangeren en (groot)ouders komen voor deze babbel op vrijdag samen om op een ongedwongen manier ervaringen te delen met elkaar.”

Lage drempel

“Toeval wil dat Nadja Vananroye, nieuwe burgemeester van Hasselt, net een jaar geleden het open huis ZuMa@UCLL officieel opende, en dit samen met minister Jo Vandeurzen”, zegt Ria Bollen directeur onderzoek en dienstverlening van de UC Leuven-Limburg. De toenmalige schepen van Welzijn en Gezin ziet ZuMa als een voorbeeld van laagdrempelig werken en wil samen met de stad en alle betrokkenen bekijken hoe dit initiatief verankerd en uitgebreid kan worden.

Living Lab

“Na een succesvol jaar op ZuMa zijn de plannen voor 2016-2017 veelbelovend”, zegt Ellen Nijs, lector bij UCLL en vroedvrouw en seksuologe binnen het ZuMa-team. “We zullen ZuMa verder uitbouwen als ‘Living Lab’ waarin zowel onze studenten, docenten en onderzoekers, als onze werkveldpartners en de doelgroep van jonge en toekomstige gezinnen samengebracht worden.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s