66 groepen telt carnaval Kermt op paasmaandag 2014

Standaard

carnaval kermt 16

Met een budget van 30.000 euro en logistieke stadssteun heeft het Carnavalscomité opnieuw een succesvolle carnavalsstoet laten uittrekken door de straten van Kermt, Spalbeek en Tuilt op paasmaandag 21 april 2014 voor een massa kijklustigen.

carnaval kermt 01

carnaval kermt 02

carnaval 03

In het begin stak het zonnetje op de huid, maar naarmate de twee uren wachttijd verstreken in de Beyenstraat, werd de  lucht donkerder en begon het te regenen na de reclamestoet. Paraplu’s werden bovengehaald, maar weinigen verlieten de stoet.

carnaval kermt 04

carnaval kermt 06

carnaval kermt 05

Vervolgens passeerden 66 wagens van meestal Limburgse groepen, die er precies allemaal wouden bij zijn om deze vrolijke carnavalsstoet als voorlopig laatste in het voorjaar in het Vlaamse land mee te beleven. Slechts twee muziekgezelschappen waren van de partij en de verste groep kwam uit Vilvoorde.

carnaval kermt 09

carnaval kermt 08

 

carnaval kermt 07 bier

Snoep werd genoeg uitgegooid. Veel bleef achteraf tussen de lege dozen en confetti liggen op straat. Helaas was bij de meeste groepen het carnavalsplezier bijna verdwenen. Immers vele wagens reden rond zonder carnavalsprins en de verklede lui die voor en achter de wagens liepen, gaven ook niet veel indruk van carnavalsstemming. Trouwens bier werd overal in de stoet geconsumeerd, een slecht voorbeeld voor kinderen die carnaval toch op en top tof vinden.

carnaval kermt 10

carnaval kermt 11

carnaval kermt 12

De stadsreinigingsdienst ruimde achteraf de lege dozen en het grootste vuil op en een lichte camion laadde ook meteen de verkeersborden op. Een bezemwagen hebben we niet gezien.

carnaval kermt 13

carnaval kermt 14

carnaval kermt 15

carnaval kermt 17

Het Carnavalscomité is wel geslaagd in zijn opzet om het carnaval terug op de Kermtse dorpskaart te plaatsen en zo terug leven in de brouwerij te brengen. Dat leven was er zeker ook in de plaatselijke horeca en in de Kermeta.

http://www.carnavalscomite.be 

http://www.paasmaandag.be 

Advertenties

3 gedachtes over “66 groepen telt carnaval Kermt op paasmaandag 2014

 1. Raf Lieten

  Rechtzetting!
  De verste groepen kwamen uit Aalst en Nederland.
  De bezemwagens (2) waren vollnbak bezig na de stoet, maar misschien zat de journalist al alcohol te drinken in de café’s voor de stoet gedaan was, Hij kon waarschijnlijk niet wachten.
  Alchol beperking werd opgedragen aan de deelnemers, de chauffeurs niets en 2 x 33 cl per volwassen persoon, de rest hebben we zelf verwijdert bij de vorming.
  Enkel de Kannunikskes hebben zich er vooral niet aangehouden. Ze hadden ook niets te verliezen, omdat ze stoppen met de groep na 15 jaar, ook de chauffeur heeft zich laten verleiden. Deze groep werd ook niet uitbetaald na een discussie over verantwoordelijkheid, moest er een ongeval gebeurt zijn door zijn gedrag naar zijn eigen leden en publiek toe.
  De plaatselijk groepen (10) hebben zich voorbeeldig gedragen, meestal is hier dat de algemene carnavalsregels niet worden gevolgd. Ik begrijp niet waarom de pers steeds de carnavalist moet assosciëren met alcohol en hier de kinderen moet in betrekken. Ben je al eens naar het veldrijden geweest? Dit is normaal een sport en moet kinderen motiveren om aan sport te doen. Hier wordt meer gezopen dan op een carnavalsevenement.

  Like

  • Dat enkel de Kannunikskes zich niet hielden aan een alcoholverbod, vind ik veel te karig in jouw visie. Maar soit. Mensen hebben zich geamuseerd en dat is waar alles omdraait. Ik blijf bij mijn stelling dat alcohol nu eenmaal niet thuishoort in een carnavalsstoet. Volwassenen en jongeren moeten als carnavallisten het voorbeeld geven om zonder alcohol ook plezier te maken. Dat is toch de boodschap van carnaval of niet?

   Like

  • Raf lieten

   En veldrijden? Dit is pas een zuipfeest 3/4 ziet niet eens een veldrijder. Wij kunnen het weten we gaan er werken voor de vereniging.
   En journalisten zien alleen en bijna altijd negatieve dingen. Zelden zie je op de voorpagina van een krant positief nieuws. Positief nieuws geeft de mensen positieve energie. Van uw alcohol verhaal heb ik meer zin om te stoppen dan door te doen. Altijd door negatief gezeik van journalisten brengt de mensen in een negatief spiraal. Schrijf eens positieve dingen, aub? Er is al ellende en zever genoeg de dag van vandaag.
   Wij bijvoorbeeld hebben 40.000€ met ons zweet en onze eigen handen geld ingezameld en verdient om mensen te animeren voor een halve dag. Breek het dan niet af, aub!!!!!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s