Op paasmaandag 2014 keert carnaval terug naar Kermt + parcours

Standaard

kermt carnaval 1

Carnaval keert terug naar Kermt en de internationale carnavalsstoet trekt na een paar jaar stilte op paasmaandag 21 april 2014 opnieuw door de straten van Kermt, Spalbeek en Tuilt. Daarmee wordt de traditie verdergezet om het carnavalsseizoen in Vlaanderen terug af te sluiten.

kermt carnaval 3

De Hasseltse carnavalsgroepen The Crazy Gang, De Flessentrekkers, ex- en oudleden van diverse carnavalsverenigingen, bewoners, plaatselijke verenigingen & middenstand en politiekers zetten hun schouders onder de carnavalsorganisatie.

Geschiedenis

Van 1966 tot 1983 was Kermt-Spalbeek jaarlijks bedolven van carnaval op paasmaandag door de organiserende carnavalsvereniging De Fluiters. Van 1996 tot 1998 was het weer raak op paasmaandag de jeugdclub Chaoz had het spaarboekje geërfd van de vroegere Fluiters en noemden zich de Chaoz-Fluiters. Van 1998 tot 2007 noemden ze zich opnieuw De Fluiters. Van 2007 tot 2011 was het Feestcomité Kermt verantwoordelijk voor de organisatie.

kermt carnaval 2

Plaatselijke verenigingen, handelaars, politiekers en individuelen vertelden echter dat het toch spijtig was dat er na 2 jaar zo weinig te beleven was in dit eerder zo bruisende Kermt.

Carnavalscomité

Daarom werd de overkoepelende organisatie Carnavalscomité Kermt-Spalbeek-Tuilt opgericht om terug bruisend leven te brengen op paasmaandag in Kermt, Spalbeek en Tuilt.

kermt carnaval 2

Met een haalbaar financieel budget van 20 à 25.000 euro en met logistieke steun van het stadsbestuur dankzij evenementenschepen Gerald Corthouts kan er weer een internationale carnavalsoptocht worden georganiseerd in Kermt.

Inkomsten

Inkomsten hiervoor komen van vrijwilligers – die meewerken aan festivals, veldritten, Ethiashal en Vtm K-zoom – en ook van hun eigen activiteiten zoals bals, restaurantdag en verhuringen. Ook de financiële, logistieke en  helpende steun van de lokale middenstand en inwoners mogen zeker niet worden vergeten.

kermt carnaval 1

Met de volledige logistieke steun van het stadsbestuur wordt er gestreefd naar een betaalbare en kwalitatieve carnavalsoptocht met meerwaarde voor bruisend Kermt. Opnieuw wordt de traditie verdergezet om op evenementen, bals en zittingen te verschijnen in protocollaire carnavalsoutfit om Kermt carnaval extra in de picture te plaatsen.

Als opwarmer voor de grote dag organiseren De Flessentrekkers op 15 maart 2014 hun gemaskerd bal in de Biekaar in Tuilt. Na afloop van de internationale carnavalsstoet op 21 april 2014 wordt er nog duchtig nagevierd op het carnavalsbal in zaal Kermeta en natuurlijk ook in de plaatselijke horeca tot in de vroege ochtenduren.

PARCOURS

DE CARNAVALSSTOET VERTREKT OM 13U33 EN VOLGT VOLGENDE ROUTE OP DE KAART

route carnaval kermt 2014

Alle activiteiten staan gebundeld op de www.paasmaandag.be en zijn ook terug te vinden in de carnavalskalender 2013-2014.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s