Deuren Winterland 2012 open voor vijfde editie UPDATE

Standaard

Traditioneel met vuurwerk, maar helaas zonder streepje muziek, is de eerste lustrumeditie van Winterland 2012 op vrijdagavond 16 november 2012 geopend voor de genodigden in aanwezigheid van personaliteiten en in presentatie van Virginie Claes en Rikky Brebels. Het publiek is ’s anderendaags welkom op Winterland 2012. Medeorganisator Carlo Gysens was in zijn nopjes.

Het iets kleiner geworden Winterlandcafé zat vol met genodigden voor de receptie, terwijl onder ander Dieter Koblenz zorgde voor de muzikale ambiance.

Nog niet alle meer dan tachtig gewone en horecastandhouders waren nog niet paraat voor de opening, niettegenstaande heel wat publiek al een kijkje kwam nemen.

In twaalf dagen tijd werd de hele Winterlandinfrastructuur opgetrokken.Veel tijd heeft echter de opbouw van de grote kerstboom met ledverlichting op de ijspiste gekost.

Het kerstdorp valt best mee met duizenden feeërieke kerstlichtjes, het Huis van de Kerstman was niet toegankelijk, maar alle attracties zoals de Ice Jet, het Christmas Hotel, de Wilde Mouse en de Venetiaanse draaimolen, de Hasseltse Poupjee.

Zeker de moeite waard is een ritje op de Christmas Flight. In 2 gondels zwier je erin rond op zeventig meter hoog boven Winterland.

Toegang tot de ijspiste is 3 euro en huur van schaatsen kost 4 euro. Groepen van meer dan tien personen betalen 2 euro inkom. Een schaatsbeurt duurt twee uren met 10, 12, 14, 16, 18 en 20u als aanvangstijden.

Zeven weken lang is de kerstmarkt en attracties geopend vanaf 11 tot 22u, behalve vanaf 12u voor drie eerste dagen van de week, Café Winterland dagelijks tussen 10 en 24u en de schaatsbaan dagelijks tussen 10 – 22u. Op kerstavond is Winterland open tot 18u en opent op 25 december 2012 en 1 januari 2013 vanaf 13u.

www.winterland.be

Plaats een reactie