Heksen tieren welig in The Witch

Standaard

Nu Halloween nadert, beginnen de heksen van The Witch aan de Zuivelmarkt 26 lichtjes ongeduldig te worden. Zaakvoerder Jos heeft er zelfs eentje in zijn shop die een niet-misstaand gebaar maakt met de middenvinger omhoog.

Al sinds 1995 heeft Jos een curiosawinkeltje The Witch aan de Zuivelmarkt tegenover De Groene Hendrickx. Op de Tongerse vlooienmarkt haalde hij wat later een opgezette heks en etalleerde die in de etalage van zijn zaak en zo kwamen klanten automatisch afgezakt op zoek naar iets occult – juwelen, trollen, beeldjes – en de zaak was aan het bollen.

Inmiddels waren er ook kapers op de kust gekomen. Een Nederlandse vrouw, die zich op blote voeten en met hippiekledij rondliep, organiseerde eens een Halloweenparty met heel wat volk in het huis naast het Atheneum op de Guffenslaan.

Later opende ze ook in Galerij De Ware Vrienden een shop met occulte voorwerpen en stelde er vrijwilligsters aan het werk met de belofte dat ze die goedgelovige vrouwen zou opleiden tot de status van heks, hoe ze zich ook uitte. Maar onze Nederlandse heks zag het te groots en wilde altijd maar meer.

Zo organiseerde ze in het Domein Bokrijk een groot occult festival met alles erop en eraan. Hiervoor liet ze al haar leerling heksen tekenen om financieel garant te staan voor deze grote organisatie. Ze was zo zeker dat de organisatie een succes ging worden, aangezien de rites die ze uitvoerde geluk verzekerden.

Helaas liep alles verkeerd af. Het regende oude wijven die dag in Bokrijk en er kwam geen kat opdagen. Tijd voor haar om op een nacht haar winkel in de galerij leeg te maken, te verdwijnen uit Hasselt en de goedgelovige leerling heksen te laten opdraaien voor alle kosten.

Met dat verhaal op het achtergrond laat Jos ons zijn gezellig winkelpandje zien. Naast een pianokast met juwelen en halssnoeren, heeft hij ook heel wat beeldjes van trollen, draken en feeën in aanbieding, die samen met de heksen en wat kleding de mens meer in de sfeer van Halloween kan brengen. “Maar voor verkleding moet je wel ergens anders zijn”, geeft Jos ons nog mee.

The Witch is van dinsdag tot en met zaterdag dagelijks open van 11 tot 18u.

www.thewitchhasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s