Eeuwfeest voor moeke Bartok op 29 mei op Leopoldplein

Standaard

Moeke Bartok, echtgenote van wijlen fotograaf Louis Bartok op de hoek van de Kortstraat en Vismarkt, wordt op vrijdag 27 mei 100 jaar en dat wordt op zondag 29 mei met een groot feest gevierd door familie en ook door buitenstaanders op het Leopoldplein.  

Moeke Bartok verblijft momenteel in het verzorgingstehuis De Zonnestraal en ziet er nog erg jong, rimpelloos en gezond uit voor haar leeftijd. Zij heeft acht kinderen ter wereld gebracht, waarvan een zoon is overleden. Koning Boudewijn is peter van de zevende zoon Boudewijn. 

Voor haar 100-jarige verjaardag heeft de familie kosten noch moeite gespaard om een leuk dagprogramma in elkaar te steken, deels enkel voor de familie, deels voor iedereen op het Leopoldplein en andere gegadigden die op de autovrije zondag 29 mei op het Leopoldplein zullen vertoeven. 

“Het familiaal gedeelte start om 11u met een eucharistieviering in de Sint-Quintinuskathedraal. Nadien wandelt het hele gezelschap naar het Leopoldplein, waar de festiviteiten plaatsvinden”. 

Het familiaal gedeelte wordt verder gezet met een receptie. “Van 12u tot 14u begeleidt een jazzband met IrisVanhove muzikaal de receptie, waarna de familie tussen 14 en 16u aanschuift voor het koud buffet, waarna nog koffie met taart volgen”.

Huldiging moeke Bartok

Vanaf 16u volgt dan de huldiging van moeke Bartok met heel amusante momenten voor de eeuwelinge. “Vanaf 18u speelt dan een Big Band dansbare melodietjes uit de glorietijd van moeke, waarbij iedereen, ook buitenstaanders, met volle teugen kan op dansen. Bovendien is er avondbuffet, champagnebar en overige drank voorzien voor iedereen, te betalen met bonnetjes die je kan kopen aan de kassa”. 

De organisatie hoopt op mooi weer op zondag 29 mei. Er komt geen tent, wél enkele luifels in geval van regen, want alles gebeurt in open lucht. De familie Bartok rekent op een 400-tal uitgenodigde feestvierders met een familie- of kennissenband en diegenen die de familie en Moeke Bartok en goed hart toedragen. “Rond 22u sluiten we het feest in alle schoonheid af”, besluit Laszlo Bartok, de initiatiefnemer.

Advertenties

Een gedachte over “Eeuwfeest voor moeke Bartok op 29 mei op Leopoldplein

  1. What a great web log. I spend hours on the net reading blogs, about tons of various subjects. I have to first of all give praise to whoever created your theme and second of all to you for writing what i can only describe as an fabulous article. I honestly believe there is a skill to writing articles that only very few posses and honestly you got it. The combining of demonstrative and upper-class content is by all odds super rare with the astronomic amount of blogs on the cyberspace.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s